PugEngens Kennel

Om Oss

Vår familj består av mig, Carina, min man Åke och våra två barn Fredrik och Josefin, de har båda flyttat hemifrån nu.
Vi bor i ett villaområde i utkanten av Malmö. I vår familj ingår såklart även våra hundar som alla bor inne med oss, ja till och med sover med oss.

Mitt hundintresse började då jag fick ta över en 4 månaders blandrasvalp, Peggy, för många år sedan. Hon var en underbar hund och min följeslagare i 14 år. När vi sedan 2001 köpte Ellen, en gul labrador, startade mitt intresse för träning och det har blivit en del under årens lopp, spår, apportering och lydnad.

Vårt intresse för mops började vintern 2009 då vi hälsade på hos Gunilla Hirwing (Semlans kennel). Vi blev förälskade direkt. Vilken pigg och härlig hund mopsen var. En kraftig krabat med stort hjärta. Några månader senare kom vår lille Zach (Semlans Zacharias) till oss. Med Zach kom det numera stora intresset för avel och utställning och 2011 kom vår första tik Iza (Semlans Iza-Fina) även hon från Semlans kennel. Iza är en underbar och ljuvlig liten tik, fylld med hyss och en massa påhitt. 

Både Zach och Iza är Svensk Utställningchampion, SE UCH. Zach är dock inte i avel men vi hoppas på valpar från Iza i framtiden. 2013 kom Oscar (Semlans Ture-Sventon) till oss. Han är en underbar hund, pigg, glad och arbetsvillig. Oscar har visat mycket goda resultat både på utställning och lydnad med flertalet BIR och BIS-placeringar.

Ett stort tack till vår mentor och vän, Gunilla Hirwing, utan hennes kunskap och inspiration hade vi inte kommit så långt.

Nu är vi PugEngens kennel.